Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

19.4.2009

Veronmaksajien Korpela: Veroilmoitukseen merkityt luovutusvoitot kannattaa tarkistaa

Esitäytetyn veroilmoituksen tarkistusaika on käsillä. Ilmoitukseen valmiiksi merkityt tiedot kannattaa käydä läpi huolella.

”Veroilmoituslomakkeella saattaa olla valmiina esimerkiksi myytyjä osakkeita, kiinteistöjä ja asunto-osakkeita koskevia luovutusvoittoja. Verottajan laskemat luovutusvoitot on syytä tarkistaa ja niissä mahdollisesti olevat virheet korjata”, Veronmaksajien lakiasiain johtaja Vesa Korpela muistuttaa.

”Lisäksi puuttuvat luovutusvoitot ja -tappiot pitää laskea ja eritellä veroilmoitukseen.”

Tänä vuonna luovutusvoittoja ja -tappioita koskevat lisäykset ja korjaukset voi ensimmäistä kertaa ilmoittaa sähköisesti verottajan verkkopalvelussa.

Luovutusvoittojen ohella verkossa voi ilmoittaa asunnon ja työpaikan väliset matkakulut, kotitalousvähennyksen, tulonhankkimiskulut ansiotuloista, työasuntovähennyksen, maksetut elatusmaksut, veronpalautuksen siirron puolisolle sekä Ahvenanmaan vähennykset.

Korpela pitää verottajan sähköisen palvelun laajentumista hyvänä.

”Tiedot voi ilmoittaa myös siten, että osa ilmoitetaan verkossa ja osa paperilomakkeella. Samaa tietoa ei pidä kuitenkaan ilmoittaa sekä sähköisesti että paperilla”, hän muistuttaa.

Korpelan mukaan veroilmoitus kannattaa tarkistaa aina huolella, myös silloin, kun luvassa näyttäisi olevan palautuksia.

”Kyseessä on vasta verottajan ehdotus. Veroilmoituksen huolellisella tarkistamisella voi välttyä tuhansien eurojen aiheettomilta veroilta."

Korjatun tai täydennetyn veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on joko torstaina 7. tai 14. toukokuuta. Päivämäärä on merkitty lomakkeelle. Jos veroilmoitukseen ei tee muutoksia, sitä ei tarvitse palauttaa.

Lisätiedot:
tiedotuspäällikkö Leena Kurkinen, Veronmaksajat, puh. (09) 6188 7352, 050 531 5465

 

Tulosta sivu
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki