Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

31.10.2007

Veronmaksajien Teemu Lehtinen autoverouudistuksesta: Autoveron pitkään odotettu alennus on askel oikeaan suuntaan

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen pitää hallituksen esittämää autoverotuksen uudistusta oikeansuuntaisena. Tärkeintä on autojen hankintaan kohdistuvan autoveron tason alentaminen keskimäärin kuudenneksella samalla, kun verotusta rakenteellisesti uudistetaan.

-  Autokannan uudistumista nopeuttava autoveron alentaminen on perusteltua sekä ympäristönsuojelun että liikenneturvallisuuden kannalta, kiittää Lehtinen.

Erityisen tärkeää on, että hallitus esityksellään lopettaa autonostajia jo pitkään turhauttaneen epävarmuuden.

-  Autoverotuksen alennusta ja rakenteellista uudistamista on odotettu jo eduskuntavaaleja edeltäneistä vaalikeskusteluista asti, joten oli jo todellakin korkea aika edetä asiassa.

-  Kun epävarmuus hallituksen aikeista autoverotuksen suhteen nyt vihdoin poistuu, on kaikki syy uskoa autokaupan vilkastuvan lähiaikoina merkittävästi, arvioi Lehtinen.

Lehtinen muistuttaa, että autojen hankintaan kohdistuva vero on Suomessa poikkeuksellisen kireä, mikä on pitänyt autokannan keski-iän tarpeettoman korkeana.

Hankinnan yhteydessä kannettavan autoveron ja vuotuisen ajoneuvoveron rakenteellinen uudistaminen auton polttoaineen ominaiskulutusta vastaaviin hiilidioksidipäästöihin perustuvaksi ohjannee osaltaan kysyntää vähäpäästöisiin automalleihin.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Teemu Lehtinen, (09) 6188 7300, 0400 414 652

Tulosta sivu
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki