Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

8.4.2020

Veronmaksajien Lehtinen kehysriihestä: Kriisinhoito nyt tärkeintä, elokuussa linjattava paluu kestävään kasvuun

Veronmaksajain Keskusliiton toimitusjohtaja Teemu Lehtinen pitää hallituksen keskittymistä kehysriihessään pelkkään akuuttiin kriisinhoitoon tässä poikkeuksellisessa tilanteessa luonnollisena ja perusteltuna.

-  Koronakriisin hoitoon on nyt välttämätöntä satsata erittäin tuntuvasti ja nopeasti. Hallitus on ymmärrettävästi keskittynyt kehysriihessään pelkästään näihin tilanteen vaatimiin välittömiin toimiin.

Hallitus lykkäsi tulevan talouskehityksen kannalta keskeisten talous- ja veropolitiikan ratkaisujen tekemisen loppukesään. Talouspolitiikan kokonaisuudesta on tarkoitus linjata vasta elokuun budjettiriihessä. Myös verotuksen tulevasta suunnasta päätetään silloin.

-  Hallitukselta on syytä odottaa elokuussa määrätietoisia talous- ja veropolitiikan linjauksia, joilla Suomi saadaan palautettua takaisin kasvavan talouden, korkean työllisyyden ja kestävän julkisen talouden uralle.

Veropolitiikan ratkaisujen on myös tuettava talouden ripeää elpymistä ajankohtaisen koronavirusepidemian aiheuttamasta syvästä kuopasta.

-  Vuotta 2021 koskevat ratkaisut ovat tässä suhteessa kriittisiä. Kriisin jäljiltä hauras talouskehitys edellyttää myös veropolitiikkaan elvyttävää viritystä, arvioi Lehtinen.

Akuutista kriisistä irtaantumisen ohella lähivuosien veropolitiikan on edistettävä myös pidemmän aikajänteen kunnianhimoisia tavoitteita kestävästä talouskasvusta, korkeasta työllisyydestä ja kestävästä julkisesta taloudesta.

-  Veropolitiikan haasteet ovat nyt mittavat, mutta vastaavasti hyvällä kasvuhakuisella ja kannustavalla politiikalla on aikaansaatavissa paljon, Lehtinen katsoo.


Lisätiedot:
toimitusjohtaja Teemu Lehtinen, p. 0400 414 652

Tulosta sivu
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki