Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 13.9.2018

Saanko remontista sekä kotitalousvähennyksen että vähennyksen vuokratulosta?

Äitini asuu vuokralla omistamassani asunnossa, ja hän maksaa siitä käypää vuokraa. Teetän asuntoon ulkopuolisella yrittäjällä remonttia. Voin käsitykseni mukaan vähentää remontista syntyneet kulut vuokratulosta, mutta koska vuokraaja on äitini, niin voinko vähentää työkustannukset myös kotitalousvähennyksenä?

Verojuristi Hanna Silander vastaa:

Kyllä voit. Vaikka asunto olisi vuokrattu käyvällä vuokralla sellaiselle sukulaiselle, jonka asunnossa tehdystä remontista voi saada kotitalousvähennyksen, ei kulujen vähentäminen vuokratulosta estä kotitalousvähennyksen tekemistä, kunhan muut kotitalousvähennyksen saamista koskevat edellytykset täyttyvät. Esimerkiksi työn tekijäyrityksen tulee olla rekisteröity ennakkoperintärekisteriin.

Vuoden 2005 alusta alkaen vähennyksen on voinut saada työstä, joka on tehty verovelvollisen, hänen ja hänen puolisonsa tai edesmenneen puolison vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki