Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 29.10.2020

Maksan poikani asunnon remontin – saanko kotitalousvähennyksen?

Täysi-ikäinen poikani osti asunnon, johon pitää tehdä remonttia ennen muuttoa. Poikani rahat eivät riitä 4 000 euron remonttiin, joten minä maksan sen.

Remontin hinta ei ylitä verottoman lahjan 4 999 euron rajaa. Olemme sopineet, ettei poikani tarvitse maksaa remonttirahoja takaisin minulle. Voinko laskunmaksajana tehdä kotitalousvähennyksen poikani asunnossa tehtävästä remontista?

Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa:

Et voi tehdä kotitalousvähennystä poikasi asunnon remontista.

Jos poikasi sen sijaan maksaisi sinun remonttisi vastaavassa tilanteessa, hän olisi oikeutettu kotitalousvähennykseen, kunhan muut kotitalousvähennyksen edellytykset täyttyvät.

Samoin poikasi voi saada muiden edellytysten täyttyessä kotitalousvähennyksen, jos laskun maksamisen sijaan annatkin hänelle lahjana rahat remontin maksuun ja hän maksaa remontin itse.

Vähennyksen saa myös työstä, joka on tehty verovelvollisen, hänen ja hänen puolisonsa tai edesmenneen puolison vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidossa 20.10.2020.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki