Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 13.8.2020

Voiko avopuoliso saada kotitalousvähennyksen?

Olemme avopari eikä meillä ole lapsia. Avopuolisoni omistaa kokonaan asunnon, jossa molemmat asumme. Minä haluaisin teettää asunnossa keittiöremontin, jonka maksaisin itse kokonaan.

Olenko oikeutettu saamaan kotitalousvähennystä töistä, vaikka en omista asuntoa, jos kotitalousvähennyksen kaikki edellytykset, kuten työn tekevän firman ennakkoperintärekisteriin kuuluminen, ovat ok?

Verojuristi Johnny Örnberg vastaa:

Kyllä olet. Asunnon hallintatavalla ei ole merkitystä kotitalousvähennyksen myöntämisen kannalta, eli asunnon omistaminen ei ole edellytys kotitalousvähennykselle.

Olennaista on, että tapauksessasi vaadit vähennystä ja maksat vähennyksen perusteena olevat työkustannukset sekä käytät asuntoa joko vakituisena tai vapaa-ajan asuntona.

Koska avopuolisosi ei maksa remontin kustannuksia, hän ei voi saada kotitalousvähennystä kyseisistä kustannuksista. Vain sinä voit hyödyntää vähennystä.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Voinko saada kotitalousvähennyksen perintöverosta?

Olen teettänyt kotonani työtä, josta voisin saada kotitalousvähennyksen. Minulla ei ole kuitenkaan verotettavia tuloja tänä vuonna niin paljoa, että voisin vähentää kotitalousvähennyksen kokonaan niiden veroista. En ole naimisissa ja asun yksin. Sain tänä vuonna suurehkon perinnön. Voinko vähentä...

Lue lisää

Voinko saada kotitalousvähennyksen lahjaverosta?

Olen teettänyt kotonani kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä. Minulla ei ole verotettavia tuloja niin paljoa, että voisin vähentää kotitalousvähennyksen kokonaan. En ole naimisissa ja asun yksin. Sain tänä vuonna suurehkon lahjan äidiltäni. Voinko vähentää kotitalousvähennyksen lahjaverosta?

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki