Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 18.3.2021

Poikani asunnossa tehdään remontti – saako äiti kuluista kotitalousvähennyksen?

Maksan poikani asunnon remonttikustannukset. Voinko huomioida kustannukset omassa verotuksessani kotitalousvähennyksenä?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari 

Et voi. Alenevassa polvessa olevien sukulaisten käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa tehty vähennykseen oikeuttava työ ei oikeuta kotitalousvähennykseen. Esimerkiksi vanhemmat eivät voi vähentää lastensa asunnon korjauskustannuksia, jos he eivät myös samalla itse asu kyseisessä asunnossa.

Sen sijaan kotitalousvähennyksen voi saada vähennykseen oikeuttavista töistä, jotka on tehty verovelvollisen ja hänen puolisonsa tai edesmenneen puolison vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidossa 10.3.2021.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!