Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 26.5.2022

Muutan uuteen kotiin – saako joistakin muuttokuluista kotitalousvähennyksen?

Muuttofirma kuskaa huonekalut ja muut tavarat vanhasta kodistani uuteen kotiin. Lisäksi muuttomiehet purkavat ja kasaavat joitakin huonekaluja.

Saako muuttokuluista kotitalousvähennyksen? Suurin osa työstä tehdään kodissani, ja muuttomatkakin on vain viisi kilometriä. Muuttofirma on ennakkoperintärekisterissä.

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Muuttokustannuksista ei saa kotitalousvähennystä. Muuttotyö - kuljetuskustannukset, tavaroiden pakkaaminen, vanhojen huonekalujen purkaminen ja kokoaminen - eivät ole tavanomaisia kotitalousvähennykseen oikeuttavia kotitaloustöitä.

Uusien huonekalujen kokoamisesta maksettavat työkustannukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Samoin uuden ja vanhan asunnon siivouksesta maksettavat kustannukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Vähennysoikeuden edellytyksenä on, että nämä vähennyskelpoiset työt on hinnoiteltu erikseen eivätkä ne sisälly varsinaista muuttotyötä koskevaan laskuun.

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidossa 16.5.2022. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!