Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 20.7.2023

Oikeuttaako palvelutalossa ostettava fysioterapia kotitalousvähennykseen?

Iäkäs äitini asuu palvelutalossa. Hän tarvitsee fysioterapiaa, jota palvelutalossa asuva voi ostaa. Oikeuttaako tämä työ kotitalousvähennykseen?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Ei oikeuta, ainakaan vielä vuoden 2023 verotuksessa.

Kotitalousvähennykseen oikeuttavana tavanomaisena hoiva- ja hoitotyönä ei pidetä sellaisia terveyden- ja sairaudenhoitopalveluja, joiden myynti on verovapaata arvonlisäverolain mukaan. Tällaisia ovat esimerkiksi terveydenhuollon ammattihenkilön kuten lääkärin, hierojan, fysioterapeutin tai jalkahoitajan tekemä työ, kun työn tekee koulutettu sairaanhoitaja tai muu terveydenhuollon ammattihenkilö.

Vuodesta 2024 alkaen kotitalousvähennys on kuitenkin näillä näkymin laajenemassa myös laillistetun fysioterapeutin antamaan fysioterapia ja laillistetun toimintaterapeutin antamaan toimintaterapiaan.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Tuet ja kotitalousvähennys

Kotitalousvähennystä ei myönnetä, jos samaan työsuoritukseen on saatu omaishoidon tukea lasten kotihoidon tai yksityisen hoidon tukea kunnan myöntämä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluseteli palkkatukea.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!