Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 1.6.2023

Omakotitalo valmistui alkuvuonna – saako kesällä asennettavasta valokuidusta kotitalousvähennyksen?

Kun omakotitaloon asennetaan valokuitu, työn osuudesta saa kotitalousvähennyksen. Saanko valokuidun asennuksesta kotitalousvähennyksen, jos se asennetaan samana vuonna kuin uusi omakotitalo on rakennettu?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Et saa. Kyseessä on uudisrakentamiseen liittyvä lisätyö. Uudisrakentaminen ja siihen verrattava täydennys- ja lisärakentaminen ei oikeuta kotitalousvähennykseen.

Uuteen rakennettuun taloon ja sen piha-alueeseen liittyviä töitä pidetään kotitalousvähennykseen oikeuttamattomana uudisrakentamisena siihen saakka, kunnes kaikki talon ja piha-alueen rakentamiseen liittyvät lopputarkastukset on suoritettu.

Tämän jälkeenkin uudisrakentamiseksi katsotaan kaikki samaan omakotitaloon ja sen piha-alueeseen kohdistuvat, ensimmäistä kertaa tehtävät lisätyöt, jotka tehdään kahden vuoden sisällä lopputarkastuksesta.

Kotitalousvähennys ei liioin ikinä koske koskaan piha-alueen ulkopuolisia töitä, kuten johtojen, kaapeleiden tai putkien vetämistä piha-alueen ulkopuolelle.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki