Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 17.8.2023

Saako porakaivon laittamisesta ja vesakon raivauksesta kotitalousvähennyksen?

Olen omistanut pitkään kesämökin, jota myös käytän. Nyt olisi tarkoitus laittaa sinne porakaivo. Lisäksi tontilla raivataan samassa yhteydessä vesakkoa. Saako näistä molemmista yrityksen tekemistä töistä kotitalousvähennyksen?

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Porakaivon asentaminen on kesämökin kunnossapito- ja perusparannustyötä, jonka työn osuus oikeuttaa kotitalousvähennykseen, kunhan kaikki kotitalousvähennyksen edellytykset täyttyvät.

Myös kesämökin piha-alueella tehtävät pihan kunnostus, perusparannus- ja puhtaanapitotyöt oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Vesakkojen raivaamista mökin piha-alueella voidaan tämän perusteella pitää kotitalousvähennykseen oikeuttavana työnä.

Tärkeää on, että ennen työn tilaamista tarkistat, että työn tekevä yritys on ennakkoperintärekisterissä.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Saako pihapuiden kaatamisesta verovähennystä?

Omassa käytössäni olevan kesämökkini pihapiirissä on suuria puita, jotka varjostavat liikaa, ja ne ovat myös myrskyn tullen vaaraksi mökkirakennukselleni. Niinpä aion ottaa metsurin kaatamaan ne. Millaisia vähennyksiä voin tehdä verotuksessani metsurin palkkiosta?

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki