Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Lahjaverotus 17.3.2016

Voinko maksaa tyttäreni velat?

Tyttärelläni on velkoja. Miten verottaja suhtautuu, jos isä maksaa tyttäreni yrityslainaa ja tavallista lainaa? Kyse on yhteensä kymmenistä tuhansista euroista.

Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa:

Kun maksat tyttäresi lainat, siirrät varallisuutta tyttäresi hyväksi.

Jos ette tee tyttäresi puolesta maksamistasi lainoista velkakirjaa, on tytär velvollinen antamaan lahjaveroilmoituksen 3 kuukauden kuluessa lahjan saamisesta.

Muutoin olisi helppo kiertää lahjaverotusta. Tytär nostaa lainaa ja hankkii lainalla esimerkiksi asunnon, jonka jälkeen isä maksaa asunnon hankintalainan pois.

Lopputulos on sama, jos isänä lahjoittaisit asunnon suoraan tyttärellesi. Tällöin tytär olisi velvollinen tekemään lahjaveroilmoituksen lahjaksi saamastaan asunnosta.                                                                                                                 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten lahjaosakkeiden myyntiä verotetaan?

Omistan pörssiyhtiö X Oyj:n parikymmentä vuotta vanhoja osakkeita, joiden hankintahinnasta ei ole tietoa. Lisäksi minulla on saman firman hiljattain hankittuja osakkeita. Minulla on vain yksi arvo-osuustili. Aion lahjoittaa tyttärelleni osan näistä osakkeista, joiden arvo tällä hetkellä on alle...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki