Lahjaverotus 15.8.2019

Tonttikauppa miinuksella – miten vähennän tappioni?

Sain lahjaksi rantatontin yli vuosi sitten. Tontin lahjaverotusarvoksi vahvistettiin 50 000 euroa. Nyt olen myymässä sitä, mutta muuttuneen markkinatilanteen vuoksi saan tontista korkeintaan 35 000 euroa. Saanko vähennettyä tämän tappion verotuksessani?

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa:

Sinulle vahvistetaan tontin myynnistä luovutustappiona 15 000 euroa lisättynä mahdollisilla myyntikuluilla.

Tämä luovutustappio vähennetään samana kalenterivuonna ensisijaisesti luovutusvoitoistasi. Jos sinulla ei ole luovutusvoittoja tai niitä on vähemmän, luovutustappiosi vähennetään muista pääomatuloistasi, kuten vuokratuloista, puunmyyntituloista tai pääomatuloksi laskettavista osinkotuloista. 

Vähennysoikeus on voimassa tappiovuoden lisäksi viisi seuraavaa vuotta. Jos et tänä aikana saa pääomatuloja, jää luovutustappio vähentämättä.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Luovutustappiot

Luovutustappio eli myyntitappio syntyy, jos omaisuuden kuten kiinteistön tai pörssiosakkeiden, hankintahinta ja myyntikulut ovat yhteensä enemmän kuin sen myyntihinta. Luovutustappio vähennetään ensisijaisesti luovutusvuonna saaduista luovutusvoitoista, sen jälkeen luovutusvuoden muista...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!