Perintöverotus 17.11.2016

Maksanko veroa yhdestä vai kahdesta perinnöstä?

Perin rajoitetulla omistusoikeustestamentilla varakkaalta enoltani ja hänen viisi vuotta sitten kuolleelta puolisoltaan omaisuutta. Heillä ei ollut lapsia eikä avioehtoa. Omaisuuskin oli sama molempien kuollessa.

Heidän keskinäisessä testamentissaan oli toissijaismääräys, jonka mukaan omaisuus jaetaan molempien kuoltua tietyille henkilöille tietyillä prosenttiosuuksilla. Minä olen yksi edunsaajista. Saan omaisuutta kuitenkin vasta nyt lesken kuoltua. Verotetaanko minua yhdestä vai kahdesta perinnöstä? 

Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa: 

Sinua verotetaan kertomiesi faktojen perusteella erikseen kahdesta perintösaannosta. Molemmista määrätään erikseen perintövero II veroluokan mukaan.

Perintöverotuksen progression vuoksi kokonaisperintöverot ovat sinulle näin ollen pienemmät verrattuna siihen, että olisit saanut osuutesi yksin toiselta perittävältä.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu
Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki