Perintöverotus 13.4.2017

Pitääkö perintövero maksaa kahteen kertaan?

Mieheni isä kuoli 14.2.2016. Perunkirjoitus pidettiin 11.5.2016. Mieheni kuoli äkillisesti 20.5.2016. Perunkirjoitus hänen jälkeen pidettiin 15.8.2016.

Perikuntaan kuulumme minä ja kaksi tytärtämme. Saimme 28.12.2016 perintöveropäätöksen mieheni isän perinnöstä. Tyttäreni saivat 16.2.2017 päätöksen, jossa mieheni isän perintö verotettiin toistamiseen. Voiko näin tehdä?

Verojuristi Kati Malinen vastaa: 

Ei voi. Perintö- ja lahjaverolain mukaan, jos kahden vuoden kuluessa sattuu kaksi tai useampia kuolemantapauksia, joiden johdosta olisi suoritettava perintöveroa samasta omaisuudesta, veroa maksetaan vain kerran. Vero määräytyy tällöin tapausten kaukaisimman sukulaisuussuhteen mukaan.

Tapauksessanne molemmissa perimyksissä veroluokka on I eli halvempi. Ottakaa yhteyttä Verohallintoon asian selvittämiseksi.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Perimysjärjestys

Perimysjärjestys kertoo, kuka perii vainajan omaisuuden. Perinnönjättäjä voi muuttaa laissa säädettyä perimysjärjestystä tekemällä testamentin. Rintaperillisillä on kuitenkin aina oikeus saada itselleen puolet siitä perintöosasta, jonka he saisivat, jos testamenttia ei olisi.

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi
Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki