Perunkirjoitus 16.4.2020

Perunkirjoitus on pidetty – voiko perukirjan toimittaa Verohallinnolle sähköisesti?

Olen osakkaana kuolinpesässä. Perunkirjoitus on pidetty. Voinko lähettää perukirjan Omaveron kautta Verohallinnolle omilla pankkitunnuksillani? Riittääkö, että minä lähetän sen? Vai pitääkö kaikkien muidenkin osakkaiden lähettää perukirja omilla tunnuksillaan?

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Voit lähettää perukirjan omilla tunnuksillasi Omaveron kautta. Riittää, että yksi kuolinpesän osakkaista toimittaa sähköisesti kopion perukirjasta liitteineen Verohallinnolle kuukauden kuluessa perunkirjoituksesta.

Mahdollisia liitteitä ovat testamentti, avioehtosopimus ja perinnönjakosopimus, jos perinnönjako on jo toimitettu. Liitteeksi pitää laittaa myös ositussopimus tai perinnönjakosopimus, jos vainajan puoliso on kuollut aiemmin ja vainajan ja puolison perinnönsaajien välillä on toimitettu ositus ja/tai perinnönjako.

Tarvittaessa voit viedä perukirjan myös verotoimistoon tai lähettää sen postitse. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Perunkirjoitus

Perunkirjoitus on tehtävä jokaisen Suomessa vakinaisesti asuvan henkilön kuoleman jälkeen. Se antaa kuvan vainajan varoista ja veloista kuolinhetkellä sekä muodostaa perustan perintöverotukselle.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki