Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Testamentti 20.4.2022

Leskelle lisäturvaa testamentilla

Aina puolisoiden vanha koti ei sovi leskelle asunnoksi, johon hän voisi jäädä. Lesken talouteen ja asumiseen voi saada lisäturvaa esimerkiksi omistusoikeustestamentilla tai hallintaoikeustestamentilla. Vaikka leskellä olisi oikeus jäädä asumaan puolisoiden yhteiseen asuntoon, se ei aina ole...

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Testamentti 21.5.2020

Onko aviomieheni automaattisesti yritykseni osakas?

Omistan yrityksen kokonaan itse. Menin naimisiin vuonna 2016. Onko aviomieheni yrityksessäni automaattisesti osakkaana puolikkaalla, vai pitääkö kaupparekisteriin tehdä joku muutos? Haluan, että mieheni perii yritykseni kokonaan, jos minä kuolen ensin. Saako mieheni lapsi lakiosan yrityksestäni?

Lue koko juttu

Testamentti 5.9.2022

Perunkirjoitus

Perunkirjoitus on tehtävä jokaisen Suomessa vakinaisesti asuvan henkilön kuoleman jälkeen. Se antaa kuvan vainajan varoista ja veloista kuolinhetkellä sekä muodostaa perustan perintöverotukselle.

Lue koko juttu

Testamentti 16.5.2018

Missä leski asuu, kun puolisosta jättää aika?

Lesken oikeus jäädä asumaan avioparin yhteiseen kotiin antaa paljon miettimisen aihetta. Jos leskellä on toinenkin asunto, missä tilanteessa hänen tulisi asua siinä? Kuka vastaa asunnon kuluista? Entä jos leski luopuu oikeudestaan, tuleeko veroseuraamuksia?

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten määritän yrityksen arvon perunkirjoituksessa?

Mieheni kuoli heinäkuussa. Omistimme yhdessä osakeyhtiön. Miten arvostan osakkeen/yrityksen perunkirjoituksessa? Kyseessä on pieni kahvila, jonka liikevaihto on noin 170 000 euroa. Verojuristi Kati Malinen vastaa: Lain mukaan omaisuus arvostetaan perintöverotuksessa lähtökohtaisesti kuolinhetken...

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki