Vakuutukset 4.1.2023

Vapaaehtoinen eläkevakuutus

Lisäturvaa eläkevuosiin voi kartuttaa hankkimalla vapaaehtoisen eläkevakuutuksen tai sijoittamalla ps-tilin kautta talletuksiin, osakkeisiin tai rahasto-osuuksiin. Verottaja tukee eläkesäästäjää verovähennyksellä, joka alentaa maksettavia veroja enimmillään 1 700 euroa vuodessa.

Sinua saattaisi kiinnostaa

Vakuutussäästämisen verotus

Sijoittamiseen käytettäviä vakuutusmuotoja ovat lähinnä vapaaehtoinen yksilöllinen eläkevakuutus ja säästöhenkivakuutus. Kapitalisaatiosopimus on myös säästöhenkivakuutukseen rinnastettava sijoitusmuoto.

Lue lisää

Vakuutussäästäminen

Sijoittamiseen käytettäviä vakuutusmuotoja ovat lähinnä vapaaehtoinen eläkevakuutus ja säästöhenkivakuutus. Molemmissa on kyse siitä, että vakuutuksen ottaja maksaa vakuutusmaksuja vakuutusyhtiölle ja yhtiö palauttaa maksut sekä niille kertyneen tuoton tietyn ajan kuluttua.

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

PS-tili

Lisäturvaa eläkevuosiin voi kartuttaa sijoittamalla ps-tilin (pitkäaikaissäästötili) kautta esimerkiksi talletuksiin, osakkeisiin tai rahasto-osuuksiin tai hankkimalla vapaaehtoisen eläkevakuutuksen. Verottaja tukee eläkesäästäjää verovähennyksellä, joka alentaa maksettavia veroja enimmillään 1 7...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki