Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Velat ja korot 6.10.2021

Sijoituslainaa vai jotain muuta?

Kun sijoitusasuntoa varten nostaa pankista lainaa, se voidaan myöntää sijoituslainana, asuntolainana tai esimerkiksi kulutusluottona. Väärä nimike voi johtaa pahimmillaan siihen, että lainan korot jäävät jopa kokonaan vähentämättä verotuksessa. Sijoitusasuntoa varten otettu pankkilaina on tulonha...

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Velat ja korot 17.3.2016

Voinko maksaa tyttäreni velat?

Tyttärelläni on velkoja. Miten verottaja suhtautuu, jos isä maksaa tyttäreni yrityslainaa ja tavallista lainaa? Kyse on yhteensä kymmenistä tuhansista euroista.

Lue koko juttu

Velat ja korot 19.1.2017

Miten velka vaikuttaa kuolinpesässä?

Lainasin isälleni 6 000 euroa. Teimme lainasta velkakirjan. Isäni kuoli, ja velkaa jäi maksamatta takaisin 3 000 euroa. Saanko vähentää verotuksessa luovutustappiona tämän saamatta jääneen velan?

Lue koko juttu

Velat ja korot 20.5.2021

Miten vainajan velat vaikuttavat perintöveroon?

Vainajalla oli erilaisia velkoja ja joitakin laskuja on maksamatta. Miten velat vaikuttavat perintöveroon? Onko velan kohteella – esim. maa-alue, kiinteistö, verovelka, talousvelka – merkitystä?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Pörssiosakkeita lahjaksi lapselle

Osakelahja kannustaa lasta säästämään ja opettaa taloustaitoja. Usein omaisuuden lahjoittaminen lapsille on myös verotuksen kannalta järkevää. Rahalahjojen lisäksi pörssiosakkeiden lahjoittaminen koetaan käteväksi, koska osakkeiden arvo on helppo selvittää ja niitä voi antaa kerralla pienenkin...

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki