Ansiotulojen verot ja maksut 1.10.2020

Onko pakastetuista marjoista saatu tulo verovapaata?

Olen kerännyt itse metsästä poimurilla ämpäreittäin mustikoita, vadelmia ja puolukoita. Ymmärtääkseni niiden myynnistä saatu tulo on minulle verovapaata.

Onko tulo verovapaata, jos pakastan osan marjoista ja myyn ne vasta talvella?

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Luonnonvaraisten marjojen myynnistä saamasi tulo on verovapaata, jos et saa keräämisestä palkkaa. Sinun pitää itse myös myydä marjat sellaisenaan, eikä niitä saa jalostaa, jos marjat haluaa myydä verotta.

Jos pakastat marjat ja myyt ne pakastettuna, marjoja on jalostettu siten, että myynti onkin verollista.

Pelkkä marjojen puhdistaminen ei ole jalostamista.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten myyjäisistä saatuja tuloja verotetaan?

Olen menossa myyjäisiin myyjänä. Miten saamiani tuloja verotetaan? Verojuristi Hanna Silandervastaa: Saamiesi tulojen verotus riippuu siitä, mitä olet menossa myymään. Jos myyt myyjäisissä tai kirpputorilla oman perheesi käytössä olleita tavanomaisia koti-irtaimistoon kuuluvia tavaroita, on myyn...

Lue lisää

Pitääkö metalliromun myynnistä maksaa veroa?

Onko metalliromun myynnistä saatu tulo verotettavaa tuloa? Myyjä on yksityishenkilö. Verojuristi Kati Malinen vastaa: Metalliromun myynnistä saatua tuloa ei ole erikseen säädetty verovapaaksi tuloverolaissa. Näin ollen myyntitulot ovat lähtökohtaisesti yksityishenkilölle veroalaista tuloa. Jos ky...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki