Päivärahat ja kilometrikorvaukset 20.4.2017

Saanko vähennyksen matkakustannuksista?

Kuljin viime vuonna työmatkani Lahdesta Helsinkiin varsinaiselle työpaikalleni naapurini kyydissä. Hän ei veloittanut kyydeistä mitään. Teenkö vähennyksen 11 kuukaudelta linja-auton taksan mukaan? Paljonko voin vaatia matkakustannuksia vähennettäväksi veroilmoituksessani?

Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa: 

Et voi vaatia mitään, koska sinulle ei ole syntynyt verotuksessa asunnon ja työpaikan välisistä matkoista vähennyskelpoisia kustannuksia.

Tuloverolain mukaan palkansaaja voi vähentää verotuksessaan asunnon ja työpaikan väliset matkakustannukset ansiotulon hankkimisesta aiheutuneina menoina

Matkakustannukset vähennetään halvimman käytettävissä olevan kulkuneuvon käyttökustannusten mukaan riippumatta siitä, mitä kulkuneuvoa verovelvollinen on todellisuudessa käyttänyt matkaansa.

Palkansaajan matkakustannusten omavastuuosuus on 750 euroa vuodessa. Matkakuluista saa siis vähentää vain sen osan, joka ylittää 750 euroa. Vähennyksen enimmäismäärä on 7 000 euroa vuodessa. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!