Päivärahat ja kilometrikorvaukset 9.8.2018

Milloin työntekijälle voi maksaa yömatkarahaa?

Työntekijä tekee työmatkan. Voiko työntekijälle maksaa verovapaasti yömatkarahaa, jos hän matkustaa lentokoneella yöaikaan?

Verojuristi Hanna Silander vastaa: 

Ei voi. Yömatkarahaa ei voida maksaa verovapaasti, jos työnantaja kustantaa työntekijän majoituksen esimerkiksi maksamalla hotellihuoneen tai makuupaikkalipun. Jos työntekijä matkustaa yölennolla ja yöpyy lentokoneessa, ei työnantaja voi tällöinkään maksaa yömatkarahaa.

Työnantaja voi maksaa verovapaasti työntekijälle yömatkarahaa niissä tilanteissa, kun työnantaja ei ole järjestänyt työntekijälle ilmaista majoitusta työmatkan aikana, vaan työntekijä järjestää majoituksen itse, esimerkiksi yöpymällä sukulaisten tai ystävien luona. 

Yömatkarahaa voidaan maksaa, jos päivärahaan oikeuttavasta matkasta vähintään neljä tuntia on kello 21:00–07:00 välisenä aikana. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!