Päivärahat ja kilometrikorvaukset 27.6.2019

Voiko yhdistys maksaa vapaaehtoiselle työntekijälle kilometrikorvausta?

Vapaaehtoinen työntekijä käyttää omaa autoaan hoitaessaan yhdistyksen toimintaan liittyviä tehtäviä. Voiko yleishyödyllinen yhdistys maksaa vapaaehtoiselle työntekijälle näistä ajoista kilometrikorvausta?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Vapaaehtoiselle työntekijälle voi maksaa kilometrikorvauksia tiettyyn rajaan saakka. 

Työnantajalta työmatkasta saatuun matkakustannusten korvaukseen rinnastetaan yleishyödylliseltä yhdistykseltä saatu matkakustannusten korvaus yhdistyksen hyväksi tehdystä matkasta siitä huolimatta, että saaja ei ole työsuhteessa yhdistykseen tai ei muuten saa palkkaa työstä, johon matka liittyy.

Tällaisesta matkasta on kuitenkin verovapaata tuloa vain päiväraha enintään 20 päivältä kalenterivuodessa, majoittumiskorvaus ja matkustamiskustannusten korvaus.

Matkustamiskorvausta voidaan maksaa myös saajan muulla kuin julkisella kulkuneuvolla tehdystä matkasta. Tällöin verovapaata on kuitenkin enintään 3 000 euroa kalenterivuodessa. Vielä vuonna 2018 enimmäismäärä oli 2 000 euroa kalenterivuodessa.

Jos vapaaehtoistyöntekijä käyttää julkisia kulkuneuvoja matkustamiskustannusten korvauksia voidaan maksaa rajoituksetta tositteita vastaan.

Matkoista on tehtävä lisäksi matkalasku. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki