Palkansaajan tulot 1.2.2018

Voiko työnantaja korvata työntekopaikkojen välisiä matkoja?

Toimin opettajana Vantaalla ja teen töitä kahdessa eri koulussa. Voiko työnantajani korvata minulle matkat näiden kahden koulun välillä?

Verojuristi Hanna Silander vastaa: 

Työnantaja ei voi verovapaasti korvata näitä matkoja sinulle. Molemmat koulut ovat sinun varsinaisia työntekopaikkojasi, joiden välisiä matkoja työnantaja ei voi verovapaasti korvata. Jos työnantajasi maksaa korvauksia näistä matkoista, on kyse  veronalaisesta ansiotulosta. 

Jos työnantajasi ei maksa sinulle korvauksia matkoista tai maksaa korvauksia, jotka ovat veronalaista ansiotuloasi, voit vähentää näiden kahden koulun välillä tehdyistä matkoista syntyneet kustannukset todellisten kustannusten mukaan tulonhankkimiskuluina. 

Jos työnantaja antaa käyttöösi matkalipun edellä mainittuja varsinaisten työpaikkojen välisiä matkoja varten tai muutoin järjestää kuljetuksen varsinaisten työpaikkojen välillä, et saa veronalaista etua. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki