Palkansaajan tulot 11.11.2021

Onko oman nettiyhteyden käytöstä maksettu korvaus verotettavaa tuloa?

Saan työnantajalta korvauksen oman nettiyhteyden käytöstä. Onko korvaus verotettavaa tuloa?

Verojuristi Harri Rajala vastaa: 

Yksityiskäytön osuus korvauksesta on ennakonpidätyksen alaista palkkaa. Työkäytön osuuden voi maksaa ennakonpidätystä toimittamatta, mutta sekin on veronalaista ansiotuloa. Tällainen tilanne voi olla kyseessä esimerkiksi silloin, kun työnantaja on velvoittanut palkansaajan hankkimaan tietoliikenneyhteyden kotiinsa, jotta palkansaaja voi hoitaa esimerkiksi valvonta- ja päivystystehtäviä kotonaan. 

Yksityiskäytön ja työkäytön osuudet voidaan muun selvityksen puuttuessa arvioida. Jos ei ole lainkaan näyttöä työkäytöstä, kaikki on yksityiskäyttöä. Jos on näyttöä työkäytöstä, sitä arvioidaan muun näytön puuttuessa olevan puolet.

Työkäytön osuudesta voi vähentää siihen kohdistuvat todelliset kulut. Jos korvaus työkäytön osuudesta on saman suuruinen kuin todelliset kulut, lopullisessa verotuksessa ei jää verotettavaa.

Tätä ei pidä sotkea siihen, että työnantaja järjestää työntekijän työkäyttöä varten tietoliikenneyhteyden. Silloin myös yksityiskäyttö on työntekijälle verovapaa etu. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Työn kyljessä opinahjoon

Työnantaja voi tukea palkollisensa opiskelua. Tämä on tietyin edellytyksin verovapaa etu. Jos maksaa itse koulutuksensa, joka on suoraan sidoksissa tulonhankintaan, saa kuluista vähennyksen verotuksessa. Jos koulutusmenoista ei työnantajan maksamina synny veronalaista palkkatuloa, koulutusmenot...

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi
Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!