Talkoot ja harrastukset 1.8.2019

Pitääkö marjojen myynnistä saadusta tulosta maksaa veroa?

Hankin tänä syksynä lisäansioita poimimalla marjoja ja myymällä niitä. Olen päätoiminen opiskelija. Joudunko maksamaan veroa marjoista saamistani myyntituloista?

Verojuristi Georg Rosbäck vastaa:

Et joudu maksamaan marjojen myyntitulosta tuloveroa, jos poimit ja myyt marjat itse etkä poimi marjoja työksesi. 

Voit myydä marjat verovapaasti esimerkiksi torilla tai tienvarren levähdyspaikalla. Saat myydä ne verovapaasti myös suoraan ravintolalle tai tukkuostajalle. 

Verollista on esimerkiksi marjojen myynti jatkojalostettuna eli esimerkiksi mehustettuna, survottuna, makeutettuna tai pakastettuna. 

Palkka marjojen poimimisesta ei kuitenkaan ole verovapaata. Jos tekisit poimimisesta työsopimuksen, saamasi korvaus marjojen poimimisesta on palkkaa, jota verotetaan ansiotulona. 

Et maksa marjojen myynnistä myöskään arvonlisäveroa.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Onko pakastetuista marjoista saatu tulo verovapaata?

Olen kerännyt itse metsästä poimurilla ämpäreittäin mustikoita, vadelmia ja puolukoita. Ymmärtääkseni niiden myynnistä saatu tulo on minulle verovapaata. Onko tulo verovapaata, jos pakastan osan marjoista ja myyn ne vasta talvella? Verojuristi Harri Rajala vastaa: Luonnonvaraisten marjojen...

Lue lisää

Tarkista esitäytetty veroilmoituksesi

--> Veroilmoitus on selvitys edellisenä vuonna saamistasi tuloista ja niistä maksamistasi veroista. Verottaja lähettää sinulle keväällä esitäytetyn veroilmoituksen. Verottaja on saanut lomakkeelle merkitsemänsä tiedot työnantajilta, Kelalta ja pankeilta. Työantajasi on esimerkiksi ilmoittanut...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki