Verokortti ja verojen maksaminen 9.2.2023

Miten menetellä, ettei tarvitsisi maksaa veroja ennen oikaisuvaatimuksen käsittelyä?

Olen tekemässä verotuksen oikaisuvaatimusta. Olen melko varma menestymismahdollisuuksistani. Kuinka menetellä, jotta ei tarvitsisi maksaa veroja ennen kuin asia on käsitelty oikaisulautakunnassa? Verot ovat menneet jo ulosottoon.

Verojuristi Georg Rosbäck vastaa:

Kun teet oikaisuvaatimuksen, voit samalla hakea täytäntöönpanon keskeyttämistä Verohallinnolta. Pyynnön voi myös esittää myöhemmin erikseen oikaisuvaatimuksesi ollessa vireillä. Kannattaa kuitenkin huomioida, että täytäntöönpanon keskeyttäminen hyväksytään vain, jos oikaisuvaatimuksesi ei ole ilmeisen perusteeton.

Täytäntöönpanon keskeyttäminen koskee veroa, jonka täytäntöönpanotoimet on jo aloitettu. Tämä tarkoittaa, että Verohallinto on lähettänyt veron ulosottoviranomaisen perittäväksi.  Jos vero ei olisi ulosotossa, olisi mahdollista hakea täytäntöönpanon kieltoa.

Veron maksamista oikaisuvaatimuksesta huolimatta puoltaa se, että viivästyskorko pienenee, mikäli oikaisuvaatimuksesi ei menestyisi. Viivästyskorko juoksee alkuperäisestä veron eräpäivästä maksupäivään asti.

Vastaavasti Verohallinto kyllä palauttaa liikaa maksamasi veron korkoineen, jos kaikesta huolimatta maksat veron, oikaisuvaatimuksesi hyväksytään eikä sinulla ole muita verovelkoja.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Paljonko huojennettu viivästyskorko on?

Myin viime vuoden lopulla kesämökkini, mistä koitui minulle verotettavaa myyntivoittoa. En halua maksaa lisäennakkoa, vaan maksan jäännösverot vasta sitten, kun viime vuoden tuloverotukseni valmistuu ensi kesänä. Montako prosenttia minun pitää maksaa jäännösveroilleni korkoa? Verojuristi Tero...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki