Verokortti ja verojen maksaminen 21.12.2023

Jäännösveron korko 2024

Jäännösverolle maksetaan niin sanottua huojennettua viivästyskorkoa, joka on kuusi prosenttia vuonna 2024. Tämä johtuu korkojen noususta. Jäännösvero on viitekorko lisättynä kahdella prosentilla. Koska viitekorko on nyt 4 prosenttia, jäännösveron korko on noussut kahdesta kuuteen prosenttiin.

Jos verovuoden 2023 aikana maksamasi ennakonpidätys ja/tai ennakkoverot eivät riitä kattamaan koko verovuoden veroja, puuttuva osa tulee maksettavaksesi jäännösverona.  Jäännösverolle lasketaan korko 1.2.2024 alkaen jäännösveron ensimmäiseen maksupäivään saakka. Jäännösveron ensimmäinen erä menee maksuun viimeistään joulukuun alussa 2024.

Välttyäksesi koron maksulta, voit hakea lisäennakkoa määrättäväksi tammikuun 2024 aikana Omaverossa tai soittamalla Verohallintoon.

Voit hakea lisäennakkoa myöhemminkin verotuksesi päättymiseen saakka ja maksu pienentää koron määrää, mutta korko juoksee helmikuun alusta lisäennakon maksupäivään.

Verotus ei pääty samaan aikaan kaikilla. Näet oman verotuksesi päättymispäivän verovuoden 2023 verotuspäätöksestä, jonka saat keväällä 2024.  

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu
Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!