Verovähennykset henkilöverotuksessa 21.12.2017

Kannattaako hakea oikaisua invalidivähennyksestä?

Tuloni koostuvat kokonaisuudessaan ansiotulona verotettavasta työeläkkeestä. Huomasin, etten saanut invalidivähennystä kunnallisverotuksessa. Valtionverotuksessa invalidivähennys oli myönnetty. 

Invalidisoiduin vuonna 1996. Kannattaako minun vaatia invalidivähennystä kunnallisverotukseeni oikaisuvaatimuksella? 

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Ei kannata. Invalidivähennys myönnetään eri tavalla valtionverotuksessa ja kunnallisverotuksessa. Kunnallisverotuksen invalidivähennys lasketaan eläkkeensaajalle vain, jos hänellä on myös muuta ansiotuloa kuin eläketuloa.

Kunnallisverotuksen invalidivähennystä ei myönnetä eläkkeestä. Poikkeuksena vuonna 1982 veronalaista eläketuloa saanut henkilö, jolla on ollut oikeus kunnallisverotuksen invalidivähennykseen vuodelta 1982 toimitetussa verotuksessa.  

 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Jarin palkka

Verotuksessa on monta ihmetyksen aihetta. Tiesitkö esimerkiksi, että keskituloinen palkansaaja maksaa yli kymmenkertaisen määrän kunnallisveroa valtionveroon verrattuna? Tässä artikkelissa käydään läpi, kuinka esimerkkipalkansaaja Jarin verot lasketaan vuonna 2019. Veronalaiset ja verotettavat...

Lue lisää

Eläkkeiden verotus

Kaikki eläkkeet, joita ei erikseen ole säädetty verovapaiksi, ovat veronalaista tuloa saajalleen. Eläkkeitä verotetaan pääasiallisesti ansiotulona, mutta joitakin tuloja voidaan tietyin ehdoin verottaa myös pääomatuloina.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki