Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Verovähennykset henkilöverotuksessa 2.8.2018

Saanko verotuksessa vähennyksen viikonloppumatkoista kotiini?

Sain vuodeksi työtä ravintolan kokkina toiselta paikkakunnalta. Kotiin on matkaa noin 400 kilometriä. Minulla ei ole aviopuolisoa eikä lapsia. Yövyn työkohteessa yhteismajoituksessa toisten työntekijöiden kanssa vaatimattomassa pienessä asunnossa. Saanko vähentää viikonloppumatkat verotuksessani?

Verojuristi Georg Rosbäck vastaa: 

Mielestäni sinulla on oikeus vähentää viikonloppumatkat verotuksessasi halvimman kulkuneuvon mukaan asunnon ja työpaikan välisinä matkoina. 

Lähtökohtaisesti viikonloppumatkoja ei hyväksytä kuin perheellisille työntekijöille. Heillä tarkoitetaan verovelvollisia, jotka asuvat aviopuolison tai alaikäisten lastensa kanssa.

Verotuskäytännössä on kuitenkin hyväksytty viikonloppumatkoja myös perheettömille, jos työntekopaikkakunnalla oleva asunto on erittäin pieni tai varustelutasoltaan alkeellinen ja työtehtävä on kestoltaan lyhytaikainen tai tilapäinen.

Yhteismajoituksessa asuminen muiden työntekijöiden kanssa, edellisten perusteiden lisäksi, parantaa mahdollisuuksiasi verovähennykseen. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Verovähennykset henkilöverotuksessa 25.2.2021

Saan pääomatuloeläkettä – tehdäänkö eläkkeestä eläketulovähennys?

Alan nyt nostaa vapaaehtoiseen yksilölliseen eläkevakuutukseen perustuvaa eläkettä. Eläke on osittain ansiotuloa ja osittain pääomatuloa. Lasketaanko pääomatulona verotettavasta eläkkeestä eläketulovähennys?

Lue koko juttu

Verovähennykset henkilöverotuksessa 11.7.2019

Jäin eläkkeelle – pieneneekö eläkeläisen työmatkakulujen omavastuu?

Jäin eläkkeelle 1.4.2018. Vähensin verotuksessa työmatkakuluja työsuhteen loppumiseen asti. Verotuspäätöksessä on omavastuu 750 euroa, joka on koko vuoden omavastuu. Kannattaako valittaa?

Lue koko juttu

Verovähennykset henkilöverotuksessa 8.12.2016

Voiko matkakustannukset vähentää?

Miehelläni on ennakkoperintönä saatu omakotitalo, joka sijaitsee 440 kilometrin päässä kodistamme. Mieheni iäkkäät vanhemmat asuvat talossa. He maksavat talon juoksevat käyttökulut. Voimmeko vähentää verotuksessa matkakustannuksia, kun teemme remontteja ja ylläpidämme kiinteistöä?

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Sinua saattaisi kiinnostaa

Jarin palkka

Verotuksessa on monta ihmetyksen aihetta. Tiesitkö esimerkiksi, että keskituloinen palkansaaja maksaa yli kymmenkertaisen määrän kunnallisveroa valtionveroon verrattuna? Tässä artikkelissa käydään läpi, kuinka esimerkkipalkansaaja Jarin verot lasketaan vuonna 2019. Veronalaiset ja verotettavat...

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki