Verovähennykset henkilöverotuksessa 15.12.2022

Kakkosasuntoani siivotaan ja remontoidaan – saanko töistä kotitalousvähennyksen?

Omistan kakkosasunnon Helsingissä. Vietän suurimman osan ajastani tässä kerrostalokaksiossa.  Olen kirjoilla toisella paikkakunnalla ja siellä omistan omakotitalon.  

Saanko kotitalousvähennyksen Helsingin asunnon remonttikuluista, jotka maksoin suoraan urakoitsijalle? Entä siivousfirman tekemä siivous, saanko tästä työstä kotitalousvähennyksen? Molemmat yritykset ovat ennakkoperintärekisterissä.

Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa:

Voit saada kuvaamistasi töistä kotitalousvähennyksen.

Kotitalousvähennyksen saa kunnossapito- ja perusparannustöistä, jotka tehdään verovelvollisen tai tämän tuloverolaissa tarkoitettujen sukulaisten eli verovelvollisen tai hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käytössä olevassa asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Sinun on pystyttävä tarvittaessa osoittamaan, että et ole antanut tai aikonut antaa asuntoa tai vapaa-ajan asuntoa muuhun kuin kotitalousvähennykseen oikeuttavaan käyttöön.

 

Jos asunto korjaustöiden ja tyhjillään olon aikana tai välittömästi sen jälkeen annetaan esimerkiksi vuokralle tai otetaan oman elinkeinotoiminnan käyttöön tai jonkun muun kuin verovelvollisen tai muiden edellä mainittujen henkilöiden käyttöön, vähennystä ei myönnetä.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!