Veroilmoitukset henkilöverotuksessa 20.2.2020

Miten saan korjattua vuoden 2019 palkkatietojani tulorekisteriin?

Tarkistin vuoden 2019 palkkatietoni tulorekisteristä. Minulla oli viime vuonna kolme työnantajaa, joista yksi on jättänyt yhden kuukauden palkkatiedot ilmoittamatta. Tiedän, että tulotiedot välitetään tulorekisteristä verottajalle veroilmoitusta varten.

Luin tulorekisteristä, että työantajan pitäisi pyynnöstä korjata tiedot viimeistään 16.3.2020, jotta ne ehtivät vuoden 2019 esitäytetylle veroilmoitukselle. 

Miten ja minne korjaan tiedot, jos työnantajani ei tee korjausta ajoissa? Mitä seuraamuksia vääristä tulotiedoista aiheutuu minulle? 

Veroneuvontajohtaja Kati Malinen vastaa:

Et voi itse korjata tietojasi suoraan tulorekisteriin vaan sinun on ensisijaisesti pyydettävä työnantajaasi korjaamaan virheellinen tieto. Suorituksen maksajalla on velvollisuus korjata tulorekisteriin ilmoittamansa puutteelliset tiedot. 

Jollei työnantajasi tee korjausta, ovat esitäytetylle veroilmoituksellesi tulevat tiedot virheelliset. Ole siis tarkkana ja tarkista esitäytetty veroilmoitus huolella sen saatuasi. Jos palkkatiedot ovat siinä väärin, korjaa tiedot joko Omaverossa tai paperilomakkeella 50A veroilmoituksesi määräpäivään mennessä. 

Jos et ilmoita muutoksia saamaasi virheellisiä tai puutteellisia tietoja sisältävään esitäytettyyn veroilmoitukseen, olet käytännössä antanut veroilmoituksesi esitäytettyjen tietojen mukaisena. Virheellisestä ilmoituksesta seuraa sanktioita. 

Jos korjaat tiedot oma-aloitteisesti vasta veroilmoituksesi määräajan jälkeen, mutta ennen kuin verotuksesi on päättynyt, sinulle voidaan määrätä 50 euron myöhästymismaksu. Jos ilmoitat tiedot vasta verotuksesi päättymisen jälkeen tai vasta saatuasi Verohallinnolta selvityspyynnön asiasta, voidaan sinulle määrätä virheellisen veroilmoituksen johdosta veronkorotus. Veronkorotuksen suuruus on tavallisesti virheen vakavuudesta riippuen 0,5–2 prosenttia lisätyn tulon määrästä, kuitenkin vähintään 75 euroa. 

Palkansaajien veroilmoituksen viimeinen palautuspäivä on joko 5.5., 12.5. tai 19.5.2020. Liikkeen- ja ammatinharjoittajien, maataloudenharjoittajien sekä heidän puolisoidensa on annettava esitäytetty veroilmoitus viimeistään 2.4.2020. 

Verotuksesi päättymispäivän näet esitäytetyn veroilmoituksen mukana tulleesta verotuspäätöksestä. Huomaa, että verotuksen päättymispäiväsi muuttuu, jos teet muutoksia esitäytettyyn veroilmoitukseesi tai Verohallinto saa muualta verotukseesi vaikuttavia tietoja. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Tarkista esitäytetty veroilmoituksesi

--> Veroilmoitus on selvitys edellisenä vuonna saamistasi tuloista ja niistä maksamistasi veroista. Verottaja lähettää sinulle keväällä esitäytetyn veroilmoituksen. Verottaja on saanut lomakkeelle merkitsemänsä tiedot työnantajilta, Kelalta ja pankeilta. Työantajasi on esimerkiksi ilmoittanut...

Lue lisää

Henkilöasiakkaan veroilmoitukset

Esitäytetty veroilmoitus saapuu henkilöasiakkaille maalis-huhtikuun aikana. Muita henkilöasiakkaan veroilmoituksia ovat esimerkiksi elinkeinotoiminnan veroilmoitus, maa- ja metsätalouden veroilmoitukset, arvonlisäveroilmoitus ja kiinteistöveroilmoitus.

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki