Metsäverotus 2.11.2017

Miten metsäkauppaamme verotetaan?

Omistan mieheni kanssa maa- ja metsätilan. Aiomme tehdä suuret metsäkaupat. Voimmeko me molemmat saada 30 000 euroa pääomatuloa vuodessa 30 prosentin verokannalla (yht. 60 000 e /vuosi)? Maksammeko ylimenevästä osasta veroa 34 prosenttia?

Verojuristi Kati Malinen vastaa:

Kyllä saatte. Yhdessä omistamaltanne metsätilalta saadut puun myyntitulot verotetaan metsätalouteen kohdistuvien vähennysten tekemisen jälkeen teillä puolisoilla omistusosuuksienne suhteessa, vaikka annattekin metsätaloudesta vain yhden veroilmoituksen. 

Pääomatulojen verokanta on 30 prosenttia. Jos verovelvollisen verotettavat pääomatulot ylittävät 30 000 euroa, menee tämän määrän ylittävästä osasta veroa 34 prosenttia. Näin te molemmat saatte pääomatuloistanne 30 000 euroa 30 prosentin verokannalla verotettuna ja ylimenevästä osasta maksatte veroa 34 prosenttia. 

On hyvä huomata, että 30 000 euron raja koskee pääomatuloja kokonaisuutena eli myös muut kuin metsätalouden pääomatulot otetaan huomioon rajaa laskettaessa.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki