Metsäverotus 4.5.2017

Saako osakeyhtiö metsävähennyksen?

Osakeyhtiö harjoittaa maataloutta. Pari vuotta sitten osakeyhtiö osti metsän, jossa tehdään nyt avohakkuu. Voiko osakeyhtiö tehdä metsävähennyksen?

Verojuristi Kati Malinen vastaa:

Ei voi. Metsävähennyksen voivat tehdä metsätalouden pääomatulojen verotuksessa vain luonnollinen henkilö, kuolinpesä, näiden muodostama verotusyhtymä tai yhteisetuus. Yhteisetuuksia ovat yhteismetsä, tiekunta, kalastuskunta ja jakokunta tai muuta niihin verrattava yhteenliittymä. Osakeyhtiö puolestaan on yhteisö, jolla siis ei ole oikeutta metsävähennyksen tekemiseen.

Yhteismetsienkin osalta on hyvä huomata, että niillä on oikeus metsävähennyksen tekemiseen vuonna 2022 tai sen jälkeen hankittujen metsien perusteella vain, jos sen osakaskunnan osuuksista verovuoden päättyessä vähintään puolet on luonnollisten henkilöiden ja kuolinpesien omistuksessa. Metsävähennysoikeutta ei ole näiden uusien metsien osalta myöskään yhteismetsillä, joiden omistajina on muu kuin itsenäisenä oikeushenkilönä pidettävä rahasto.

                                                                                                                                   

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!