Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Metsäverotus 4.5.2017

Saako osakeyhtiö metsävähennyksen?

Osakeyhtiö harjoittaa maataloutta. Pari vuotta sitten osakeyhtiö osti metsän, jossa tehdään nyt avohakkuu. Voiko osakeyhtiö tehdä metsävähennyksen?

Verojuristi Kati Malinen vastaa:

Ei voi. Metsävähennyksen voivat tehdä metsätalouden pääomatulojen verotuksessa vain luonnollinen henkilö, kuolinpesä, näiden muodostama verotusyhtymä tai yhteisetuus. Yhteisetuuksia ovat yhteismetsä, tiekunta, kalastuskunta ja jakokunta tai muuta niihin verrattava yhteenliittymä. Osakeyhtiö puolestaan on yhteisö, jolla siis ei ole oikeutta metsävähennyksen tekemiseen.

Yhteismetsienkin osalta on hyvä huomata, että niillä on oikeus metsävähennyksen tekemiseen vuonna 2022 tai sen jälkeen hankittujen metsien perusteella vain, jos sen osakaskunnan osuuksista verovuoden päättyessä vähintään puolet on luonnollisten henkilöiden ja kuolinpesien omistuksessa. Metsävähennysoikeutta ei ole näiden uusien metsien osalta myöskään yhteismetsillä, joiden omistajina on muu kuin itsenäisenä oikeushenkilönä pidettävä rahasto.

                                                                                                                                   

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Metsäverotus 6.9.2018

Koskeeko arvonlisäverotuksen alarajahuojennus yhteismetsää?

Olen yhteismetsän osakas. Voiko yhteismetsä saada arvonlisäverotuksen alarajahuojennuksen?

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Metsäverotus 13.9.2018

Myyn tukkipuuta omakotitalon tontilta – milloin vähennän puiden hankintamenon?

Ostin 0,5 hehtaarin määräalan omakotitalon rakentamista varten. Määräala on täynnä hyvää tukkipuuta. Jos myyn puut, saanko vähentää puiden hankintahintaa millään tavalla tästä puukaupasta tai voinko hyödyntää 20 %:n hankintameno-olettamaa?

Lue koko juttu

Metsäverotus 5.10.2017

Saako metsäyhtymä kotitalousvähennyksen?

Omistan yhdessä kahden siskoni kanssa metsäkiinteistön. Kyseessä on metsäyhtymä. Nyt aiomme teetättää vanhempiemme käyttämään ulkosaunaan piippuremontin ennakkoperintärekisteriin merkityllä yrityksellä. Voiko kotitalousvähennyksen vaatia metsäyhtymällemme vai kuinka menettelemme?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki