Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Yrittäjän auto ja matkat 11.6.2020

Autoedusta luopuminen tilapäisesti

Olen yksityisyrittäjä ja minulla on vapaa autoetu. Osakeyhtiölläni on joustodiili autosta. Autoetu on osa palkkaani. Jos yritys poistaa auton liikenteestä esimerkiksi kahdeksi kuukaudeksi, joudunko palkansaajana silti maksamaan vapaasta autoedusta vai jääkö etu pois tuoksi ajaksi? Ajoja on kesällä vähän.

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa: 

Autoedusta ei tarvitse periä ennakonpidätystä eikä maksaa tuloveroa siltä ajalta, kun autoetu ei ole käytössäsi. Koska auto on poistettu liikenteestä eikä sillä ajeta, on selvää, että autoetu ei ole käytössäsi.

Jos palkansaaja päättää esimerkiksi omatoimisesti luovuttaa autonsa avaimet työnantajalle, autoetu ei lakkaa. Edun lakkaamisesta on nimenomaisesti sovittava työnantajan kanssa.

Omassa osakeyhtiössä tällaista sopimusta itsensä kanssa ei oikein voi tehdä tehokkaasti, joten autoedun lakkaamisen näkökulmasta selvintä on poistaa auto  liikennekäytöstä.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Yrittäjän auto ja matkat 1.9.2022

Olen kevytyrittäjä ja teen työmatkan – saanko kilometrikorvausta?

Olen kevytyrittäjä. Voinko saada verovapaita kilometrikovauksia tekemistäni kevytyrittäjätoimintaani liittyvistä matkoista? Verojuristi Georg Rosbäck vastaa: Voit saada, kunhan seuraavat edellytykset täyttyvät: Vain työantaja voi maksaa verovapaita matkakustannusten korvauksia. Siksi laskutuspalv...

Lue koko juttu

Yrittäjän auto ja matkat 25.11.2022

Autoetu 2023

Jos palkansaaja tai hänen perheensä käyttää yksityisajoihin työnantajan henkilö- tai pakettiautoa, verovelvollisen saama etu katsotaan autoeduksi.

Lue koko juttu

Yrittäjän auto ja matkat 29.8.2022

Yrittäjän matkat

Yritys voi maksaa tilapäisistä työmatkoista verovapaata päivärahaa tietyin edellytyksin. Liikkeen- ja ammatinharjoittajat eivät voi saada omasta yrityksestä verovapaata päivärahaa, mutta he voivat tehdä vastaavan suuruisen verovähennyksen verotuksessaan.

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten pienen osakeyhtiön osinkoa verotetaan?

Olen osakkaana pienessä osakeyhtiössä, joka maksaa osinkoa 8 % nettovarallisuudestaan. Miten osakeyhtiön nettovarallisuuden arvo lasketaan? Haluaisin tietää, kuinka suuret osingot yhtiön pitäisi maksaa. Paljonko maksan niistä veroa?

Lue lisää

Miten osakkeenomistajaa verotetaan, kun asunto-oy purkautuu?

Omistan asunto-osakeyhtiön kaikki osakkeet. Yhtiössä on vain yksi osakesarja, joka koskee osakeyhtiön omistamaa omakotitalokiinteistöä, jossa olen perheineni asunut vakituisesti ja yhtäjaksoisesti omistusaikanani yli kaksi vuotta. Kiinteistön arvo on suunnilleen sama kuin sen jäljellä oleva...

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki