Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Yrittäjän tulojen verotus 18.3.2020

Sijoitukset yhtiöön vai suoraan itselle?

Miten optimoida sijoitusten verotus? Yksi vaihtoehto on sijoittaa osakeyhtiön kautta. Osakeyhtiö maksaa veroa 20 prosenttia ja henkilö pääomatulostaan 30–34 prosenttia. Mutta miten paljon osakas maksaa, kun hän nostaa varoja yhtiöstään? Mahdollisuus kasvattaa sijoituksia osakeyhtiön matalalla...

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Yrittäjän tulojen verotus 3.1.2023

Sijoitetun pääoman palauttaminen oy:stä – näin verotetaan

Osakeyhtiö voi jakaa sijoitettua pääomaa osakkeenomistajilleen. Se on eri asia kuin osakeyhtiön voiton jakaminen omistajilleen, mutta verotuksessa on paljon yhtäläisyyksiä voitonjaon verotukseen. Joissakin tilanteissa on myös hankalia rajanvetokysymyksiä.

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Yrittäjän tulojen verotus 19.4.2018

Voinko vähentää svop-sijoitukseni tappion muista pääomatuloistani?

Olen tehnyt viime vuonna (2017) omistamaani osakeyhtiöön oman pääoman ehtoisen svop-sijoituksen. Nyt kyseinen yhtiö on konkurssissa. En saa svop-sijoitustani takaisin, vaan menetän rahat. Yhtiö on niin velkainen, etten tule saamaan osakkeilleni minkäänlaista jako-osuutta. Voinko vähentää kyseis...

Lue koko juttu

Yrittäjän tulojen verotus 19.1.2017

Voinko vähentää elinkeinotoiminnan tappion pääomatuloistani?

Minulla on toiminimi. Toiminimelle on vuodelta 2019 vahvistettu elinkeinotoiminnan tappiota 7 500 euroa. Voinko vaatia elinkeinotoiminnan tappion vähennettäväksi pääomatuloistani vuonna 2022? En ole lopettamassa elinkeinotoimintaa.

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Omistusmuutokset

Osakeyhtiön omistajanvaihdosten toteuttamiseen on useita eri tapoja. Samassa yhteydessä on hyvä miettiä sitä, halutaanko yhtiöön lisää uutta pääomaa, pidetäänkö se ennallaan vai halutaanko yhtiön pääomia hyödyntää omistajanvaihdoksen toteuttamisessa.

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki