Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Sopimukset yhtiön kanssa 20.3.2023

Lainasopimukset yrityksen kanssa

Yrittäjä voi lainata yritykselleen (oy, ay, ky) rahaa. Verotuksessa hyväksyttävän koron määrä on riippuvainen siitä, onko yritykselle lainattu raha sille tarpeen vai ei. Osakeyhtiössä osakaslaina voidaan verottaa pääomatulona, kun osakas tai hänen perheenjäsenensä saa rahalainan.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Sopimukset yhtiön kanssa 26.9.2022

Asiakkaalla osakaslainaa – mille vuodelle maksetun lainan voi kohdistaa?

Voiko asiakkaani maksaa osakaslainaa takaisin tänä vuonna ja kohdistaa sen vuonna 2017 nostettuun osakaslainaan?

Lue koko juttu

Sopimukset yhtiön kanssa 11.6.2020

Luovun autoedusta pariksi kuukaudeksi - pitääkö minun silti maksaa edustani?

Olen yksityisyrittäjä ja minulla on vapaa autoetu. Osakeyhtiölläni on joustodiili autosta.Autoetu on osa palkkaani.Jos yritys poistaa auton liikenteestä esimerkiksi kahdeksi kuukaudeksi,joudunkopalkansaajana silti maksamaan vapaasta autoedusta vai jääkö etu pois tuoksi ajaksi? Ajoja on kesäll...

Lue koko juttu

Sopimukset yhtiön kanssa 22.8.2019

Voiko palkkana olla pelkkä puhelinetu?

Voiko työstä saada palkaksi pelkän puhelinedun ilman varsinaista palkanmaksua? Onko joku minimisumma, joka pitää maksaa puhelinedun lisäksi? Entä ennakonpidätys?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Vakuutussäästäminen

Sijoittamiseen käytettäviä vakuutusmuotoja ovat lähinnä vapaaehtoinen eläkevakuutus ja säästöhenkivakuutus. Molemmissa on kyse siitä, että vakuutuksen ottaja maksaa vakuutusmaksuja vakuutusyhtiölle ja yhtiö palauttaa maksut sekä niille kertyneen tuoton tietyn ajan kuluttua.

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Miten pienen osakeyhtiön osinkoa verotetaan?

Olen osakkaana pienessä osakeyhtiössä, joka maksaa osinkoa 8 % nettovarallisuudestaan. Miten osakeyhtiön nettovarallisuuden arvo lasketaan? Haluaisin tietää, kuinka suuret osingot yhtiön pitäisi maksaa. Paljonko maksan niistä veroa?

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki