Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Osinkotulot 20.3.2023

Osingonsaajan verotus

Luonnollisen henkilön ja kuolinpesän saamien osinkojen verotus on erilainen sen mukaan, onko osingot saatu julkisesti noteeratusta vai muusta yhtiöstä. Listaamattoman osakeyhtiön listaamattomista yhtiöistä saamat osingot ovat yleensä verovapaita ja pörssiyhtiöstä saamat osingot ovat veronalaisia.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Osinkotulot 10.11.2016

Aiheutuuko osakeyhtiön asunnon käytöstä veroseuraamuksia?

Omistan 100 prosenttia osakeyhtiön osakekannasta ja osakeyhtiöni omistaa asunnon. Voinko käyttää asuntoa omana ja perheeni asuntona? Mitä veroseuraamuksia tästä aiheutuu?

Lue koko juttu

Osinkotulot 15.4.2021

Lasketaanko listaamattomista yhtiöistä saadut osingot yhteen?

Omistan useiden listaamattomien osakeyhtiöiden osakkeita. Ymmärtääkseni listaamattomista yhtiöistä saatavaa pääomatulo-osinkoa verotetaan kevyemmin 150 000 euroon asti. Onko tuo 150 000 euron raja yhtiökohtainen vai lasketaanko eri yhtiöistä saatavat osingot yhteen?

Lue koko juttu

Osinkotulot 6.2.2020

Miten osinkoja verotetaan omistuksen vaihtumisen jälkeen?

Omistan osakeyhtiön kaikki osakkeet. Olen suunnitellut, että lahjoitan tänä keväänä osan osakkeista tyttärelleni ja pojalleni. Miten lahjansaajien saamaa osinkoa verotettaisiin tänä vuonna?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Vakuutussäästäminen

Sijoittamiseen käytettäviä vakuutusmuotoja ovat lähinnä vapaaehtoinen eläkevakuutus ja säästöhenkivakuutus. Molemmissa on kyse siitä, että vakuutuksen ottaja maksaa vakuutusmaksuja vakuutusyhtiölle ja yhtiö palauttaa maksut sekä niille kertyneen tuoton tietyn ajan kuluttua.

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Miten pienen osakeyhtiön osinkoa verotetaan?

Olen osakkaana pienessä osakeyhtiössä, joka maksaa osinkoa 8 % nettovarallisuudestaan. Miten osakeyhtiön nettovarallisuuden arvo lasketaan? Haluaisin tietää, kuinka suuret osingot yhtiön pitäisi maksaa. Paljonko maksan niistä veroa?

Lue lisää

Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki