Arvonlisäverotus ja valmisteverotus 14.12.2023

Saanko vähennyksen rakentamiskulujen arvonlisäverosta?

Rakensin hallirakennuksen. Alkuperäinen tarkoitukseni oli rakentaa halli omaan käyttöön, mutta nyt näyttää siltä, että saan siihen arvonlisäverollisen yrittäjän vuokralle 1.1.2024 alkaen. Rakennus on otettu käyttöön 9.9.2023. Voinko saada vähennyksiä rakentamiskustannusten arvonlisäverosta?

Verojuristi vastaa Miika Härkönen vastaa:

Voit saada, mikäli rekisteröidyt takautuvasti kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta arvonlisäverovelvolliseksi niin sanotun kuuden kuukauden säännön nojalla (AVL 173.2 §). Arvonlisäverovelvolliseksi hakeutunut saa vähentää takautuvasti uudisrakentamis- tai perusparannustöiden hankintahintaan sisältyvän arvonlisäveron (AVL 106.1 §).

Hakeutuminen tulee tehdä kuuden kuukauden kuluessa käyttöön ottamisesta. Ensimmäisen arvonlisäveroilmoituksesi annat verokaudelta 1/2024. Rakentamiskustannusten arvonlisäveron vähennys kohdistetaan tuolle samalle arvonlisäverovelvollisuuden alkamiskuukaudelle.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Saanko vähennyksen rakentamiskulujen arvonlisäverosta?

Rakensin hallirakennuksen. Alunperin tarkoituksenani oli rakentaa halli omaan käyttöön, mutta nyt näyttää siltä, että saan siihen arvonlisäverollisen yrittäjän vuokralle 1.1.2024 alkaen. Rakennus on otettu käyttöön 9.9.2023. Voinko saada vähennyksiä rakentamiskustannusten arvonlisäverosta?

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki