Eri yritysmuotojen verotus 1.9.2016

Miten avoimen yhtiön voittoa verotetaan?

Olemme perustamassa avointa yhtiötä, joka alkaa harjoittaa elinkeinotoimintaa. Jos yritys tuottaa voittoa, syntyykö meille henkilökohtaisesti verotettavaa tuloa, jos jätämme voittovarat avoimen yhtiön pankkitilille?

Verojuristi Harri Rajala vastaa:

Kyllä syntyy. Avoin yhtiö ei ole erillinen verovelvollinen. Avoimen yhtiön yhtiömiehiä verotetaan henkilökohtaisesti osuudestaan yhtiön elinkeinotoiminnan vahvistetusta tuloksesta. Näin siitäkin huolimatta, että voittovarat jäävät yhtiön pankkitilille.

Yhtiömiehen osuuden nostamisesta yhtiön pankkitililtä ei veroteta erikseen.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Miten ky:n tulo jaetaan verotettavaksi yhtiömiehille?

Kommandiittiyhtiöön on tulossa uusi vastuunalainen yhtiömies. Mikäli uusi yhtiösopimus tehdään ennen tilikauden vaihtumista, käsitelläänkö tilikauden verotus myös uuden yhtiömiehen osalta koko tilikauden tuloksesta vai jyvitettynä osakkuuden alkamisesta lähtien?

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!