Yrityksen verovähennykset 21.4.2016

Saako urheiluseuran tukemiseen käytetyistä rahoista vähennyksen?

Voiko toiminimiyrittäjä vähentää verotuksessa urheiluseuran tukemiseen käytettyä rahaa? Rahaa vastaan toiminimiyrittäjä on saanut mainoksen joukkueen peliasuun.

Verojuristi Kati Malinen vastaa:

Jos maksettu summa on käypä korvaus yrityksen saamasta näkyvyydestä peliasussa, on meno vähennyskelpoinen mainos- ja markkinointikuluna. Jos maksettu summa on liian suuri yrittäjän saamaan näkyvyyteen nähden, on tuki lahjoituksena lähtökohtaisesti vähennyskelvoton verotuksessa.

Urheiluseuralle maksettu vähäinen tuki voisi kuitenkin olla vähennyskelpoinen sillä perusteella, että arvoltaan vähäinen raha- tai esinelahjoitus yleishyödylliseen ja samalla paikalliseen tai yrityksen toimialaa lähellä olevaan tarkoitukseen voidaan katsoa suhdetoiminnan luonteiseksi menoksi, joka on vähennyskelpoinen verotuksessa. Yritys saa vähentää tällaisia lahjoituksia Verohallinnon ohjeistuksen mukaan enintään 850 euroa lahjoituksen saajaa kohti. 

Jos siis urheiluseuran toiminta jotenkin liittyy yrityksen toimialaan tai kyseessä on paikallinen seura, voisi kulu olla vähennyskelpoinen suhdetoiminnan luonteisena menona. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki