Yrityksen verovähennykset 12.7.2018

Miten toiminimiyrittäjä vähentää YEL-maksun?

Olen toiminimiyrittäjä. Voinko vähentää YEL-maksuni henkilökohtaisessa verotuksessani vai pelkästään yritystoiminnan veroilmoituksella?

Verojuristi Hanna Silander vastaa:

Voit vähentää maksamasi YEL-maksut täysimääräisesti joko toiminimen veroilmoituksella tai henkilökohtaisella veroilmoituksellasi. 

Mikäli maksut vähennetään henkilökohtaisessa verotuksessa, voit lisäksi päättää, vähennetäänkö maksut omassa vai mahdollisen puolisosi verotuksessa. Verotuksessa puolisoksi katsotaan aviopuoliso ja avopuoliso, jos avoparilla on tai on ollut yhteinen lapsi tai jos he ovat entinen aviopari.

Maksut vähennetään sen puolison ansiotuloista, joka on vaatinut vähennystä. Vaatimus on esitettävä ennen vähennysvuodelta toimitettavan verotuksen päättymistä. Jollei vähennystä voida tehdä siten kuin puolisot ovat sitä vaatineet, se tehdään ensisijaisesti sen puolison tuloista, jonka valtionverotuksen puhtaan ansiotulon määrä on suurempi.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki