Yrityksen verovähennykset 10.2.2022

Oy ei ole alv-velvollinen – voiko hankintojen kaikki kulut vähentää tuloverotuksessa?

Sijoitustoimintaa harjoittava osakeyhtiö ei ole toiminnastaan arvonlisäverovelvollinen. Ymmärtääkseni tällainen osakeyhtiö ei voi vähentää tavara- ja palveluhankintoihinsa sisältyvää arvonlisäveroa arvonlisäverotuksessa.

Voiko tällainen osakeyhtiö kuitenkin vähentää hankintojensa kulut kokonaisuudessaan arvonlisäveroineen tuloverotuksessaan?

Verojuristi Juha Salmikivi vastaa: 

Kyllä. Tällaisessa tilanteessa vähennyskelpoiset menot vähennetään arvonlisäverollisena tuloverotuksessa kokonaisuudessaan.

Erikseen tilitettävää arvonlisäveroa ei tällaisessa toiminnassa synny, eikä silloin liioin tehdä vähennyksiä arvonlisäverotuksessa eikä siten saada arvonlisäveron palautuksia.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Voiko pakettiauton myydä arvonlisäverotta?

Arvonlisäverollista toimintaa harjoittava osakeyhtiö myy käytetyn pakettiauton. Pakettiautoa on käytetty vain yhtiön arvonlisäverollisessa liiketoiminnassa. Pakettiauto on aikanaan ostettu käytettynä yksityishenkilöltä, eikä sen hankintahinnasta saatu siksi vähennystä arvonlisäverotuksessa. Auto...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki