29.11.2022

Vuoden 2023 verokortteja on jo Omaverossa

Ensimmäiset verokortit vuodelle 2023 ovat nyt Omaverossa. Loputkin ilmestyvät sinne viimeistään 14.12. Uuden verokortin käyttöön ottamisella ei ole kiire, sillä tammikuussa käytetään vielä vuoden 2022 verokorttia, Verohallinto opastaa.

Jos käytössäsi ovat Suomi.fi-viestit, saat joko sovellukseen tai sähköpostiin herätteen, kun verokortti on nähtävissä Omaverossa. Ne, joilla Suomi.fi-viestit eivät ole käytössä, saavat verokortin lisäksi postissa viimeistään tammikuun puolivälissä. 

Uuden verokortin tuloraja on 11 kuukaudelle: 1.2.2023–31.12.2023. Siihen lasketaan tulot helmikuun alusta joulukuun loppuun, lomarahat mukaan lukien.

Toimi näin, kun saat uuden verokortin

  • Kun saat verokortin vuodelle 2023, tarkista siihen määritelty tuloraja. Tuloraja perustuu vuoden 2021 verotustietoihin, tai jos olet tehnyt muutosverokortin vuonna 2022, tuloraja määräytyy sen tietojen perusteella.
  • Jos arvioit saavasi vuonna 2023 enemmän tai vähemmän tuloja kuin verokortille on merkitty, kannattaa tehdä uusi verokortti Omaverossa. Uuden verokortin voi tehdä 14.12. alkaen.
  • Voit ilmoittaa uudelle verokortille myös mahdolliset vähennykset kuten työmatkakulut tai kotitalousvähennyksen. Kun ilmoitat vähennykset verokortille, saat veroedun saman tien käyttöösi, ja tiedot välittyvät valmiiksi seuraavan vuoden esitäytetylle veroilmoitukselle.
  • Muista toimittaa uusi verokortti tulojen maksajalle tai varmista, saako maksaja verokorttisi automaattisesti Verohallinnon järjestelmästä. Osalle työnantajista verokortti siirtyy suoraan, mutta on työnantajan vastuulla ilmoittaa, miten omalla työpaikalla toimitaan.
  • Kelaan ja eläkeyhtiöille verokortit siirtyvät automaattisesti. Poikkeuksen tekevät uusien eläkeläisten verokortit, jotka asiakkaiden täytyy toimittaa eläkkeen maksajalle.

Tammikuussa on käytössä vuoden 2022 verokortti. Vuonna 2022 ansaitut tulot eivät vaikuta tammikuun ennakonpidätysprosenttiin.

Jos tulosi muuttuvat oleellisesti vuoden aikana, tee uusi verokortti.

Tulosta sivu
Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!