Asunnon myynti 1.4.2021

Myin perimäni asunnon – voinko vähentää asunnonvälittäjän palkkion?

Perin testamentilla asunnon vuonna 2020 ja myin sen samana vuonna. Voinko vähentää asunnonvälittäjän palkkion vuoden 2020 verotuksessa, kun en ole vielä saanut perintöveropäätöstä?

Verojuristi Juuso Loikkanen vastaa:

Asuntovälittäjän palkkio voidaan vähentää luovutus- eli myyntivoittoverotuksessa vuodelta 2020 lisäämällä se asunnon perintöverotusarvoon. Kyse on asunnon myyntikuluista, jotka huomioidaan luovutusvoittoa tai -tappiota määrätessä.

Asunnonvälittäjän välityspalkkio ei vaikuta asunnon käyvän hinnan määrittelyyn eikä siten perintöverotukseen

Jos välittäjä on sen sijaan arvioinut asunnon arvon perukirjaan, voit vähentää tämän arviointipalkkion perintöverotuksessa kuolinpesän omaisuuden arvosta.

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidon verkkosivuilla 24.3.2021. 

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Voinko vähentää asuntokauppani tappion pääomatuloistani?

Myin vuokralla olleen asunto-osakkeeni tappiolla viime vuonna. Asunto oli noin vuoden vuokralla, ja sitä ennen asuimme siinä itse yhdeksän vuotta. Voinko vähentää tappion pääomatuloista? Verojuristi Tuomo Lindholmvastaa: Et voi vähentää asunnon myyntitappiota pääomatuloistasi tai muutoinkaan. Om...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki