Kotitalousvähennys ja palkanmaksu 23.12.2021

Remontti isän ja tyttärien asunnossa – kenelle kotitalousvähennys?

Isä ja kolme tytärtä omistavat asunto-osakkeen kerrostalossa. Aiomme tehdä asunnossa remontin. Voiko kukin meistä saada kotitalousvähennyksen remonttityöstä maksamastaan osuudesta? Urakoitsija, joka tekee työn, kuuluu ennakkoperintärekisteriin.

Vastaus: Jos isä käyttää asuntoa tai jos te kaikki käytätte asuntoa, voitte kukin kaikki saada kotitalousvähennystä maksamistanne työn osuuksista.

Kotitalousvähennyksen saaminen ei edellytä asunnon omistamista.

Vähennysoikeus riippuu asunto-osakkeen käyttötarkoituksesta, koska kotitalousvähennykseen oikeuttava työ on tehtävä vähennystä vaativan verovelvollisen, hänen puolisonsa tai edesmenneen puolisonsa vanhempien, ottovanhempien, kasvattivanhempien tai näiden suoraan ylenevässä polvessa olevien sukulaisten tai edellä mainittujen henkilöiden puolisoiden käyttämässä asunnossa tai vapaa-ajan asunnossa.

Esimerkiksi jos asunto-osake on vuokrattu, kotitalousvähennyksen tekeminen ei ole mahdollista.

Verojuristivastaus on julkaistu Taloustaidossa 10.12.2021.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Kesämökissä hallintaoikeus – kenelle kotitalousvähennys?

Olen lahjoittanut vapaa-ajan asunnon lapselleni. Pidätin samalla kuitenkin itselläni ja vaimollani elinikäisen hallintaoikeuden vapaa-ajan asuntoon. Aiomme hankkia vapaa-ajanasunnolle ilmalämpöpumpun lämmitykseen ja jäähdytykseen. Kumpi saa firman asennustyöstä kotitalousvähennyksen, omistaja vai...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!