Vuokratulot 26.10.2023

Ostin sijoitusasunnon velaksi - saako lainan takaisinmaksuturvan kulut vähentää vuokratuloista verotuksessa?

Olen ostanut tänä vuonna vuokralle laittamani sijoitusasunnon velaksi. Vähennän korkomenot täysimääräisesti tulonhankkimisvelan korkoina pääomatuloistani.

Tiedän, että saan korkojen lisäksi vähentää vuokralle annetun asunnon hankkimiseen otetusta lainasta aiheutuneen luotonvarausprovision, lainan järjestelypalkkion sekä lainan toimitusmaksun.

Minulla on myös kyseiseen velkaan liittyvä lainan takaisinmaksuturva. Saanko vähentää myös sen kulut vuokratuloistani?

Verojuristi Tuomo Lindholm vastaa:

Et saa. Lainan takaisinmaksuturvan kulut rinnastetaan henkivakuutuksen maksuihin, eivätkä ne ole vähennyskelpoisia vuokratulojen verotuksessa.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Kenelle vähennys sijoitusasunnon lainan koroista?

Olemme vaimoni kanssa hankkimassa sijoitusasuntoa. Maksamme koko kauppahinnan pankkilainalla, joka on molempien nimissä. Voiko lainan korot vähentää vain toisen puolison pääomatuloista, mikäli vuokraustoiminnan tuotot eivät riitä korkokuluihin? Voiko vuokraustoiminnan tuotot kohdistaa haluamallaa...

Lue lisää

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 35 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!