Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Kuka minut perii? 14.1.2020

Perimysjärjestys

Perimysjärjestys kertoo, kuka perii vainajan omaisuuden. Perinnönjättäjä voi muuttaa laissa säädettyä perimysjärjestystä tekemällä testamentin. Rintaperillisillä on kuitenkin aina oikeus saada itselleen puolet siitä perintöosasta, jonka he saisivat, jos testamenttia ei olisi.

Tulosta sivu

Lisää aiheesta

Kuka minut perii? 2.12.2022

Henkivakuutus – pahimman varalle

Henkivakuutus tuo turvaa läheisille. Nykyään vakuutuskorvauksesta menee aina veroa, mutta verotus ei ole sama kaikille edunsaajille. Tiesitkö, että säästöhenkivakuutukseen liittyy edelleen tiettyjä veroetuja?

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Kuka minut perii? 20.12.2022

Lakiosa lapsen turvana – vanhempi voi kutistaa lapsensa perintöä testamentilla

Lapsi ei jää kokonaan ilman perintöä, vaikka hänen vanhempansa olisi testamentannut omaisuutensa jonkun toisen hyväksi. Tämän takaa lapsen oikeus lakiosaan. Lapsi voi kuitenkin harkita, vetoaako hän lakiosaoikeuteensa vai kunnioittaako vanhempansa testamenttia.

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi

Kuka minut perii? 2.2.2017

Voinko hyödyntää alaikäisyysvähennystä?

Tietääkseni perintöverotuksen alaikäisyysvähennystä on korotettu äskettäin. Voinko hyödyntää alaikäisyysvähennystä perintöverosuunnittelussani siten, että testamenttaan omaisuuttani lapsenlapsenlapselleni Liisille, joka kuollessani on todennäköisesti vielä alaikäinen?

Lue koko juttu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Pörssiosakkeita lahjaksi lapselle

Osakelahja kannustaa lasta säästämään ja opettaa taloustaitoja. Usein omaisuuden lahjoittaminen lapsille on myös verotuksen kannalta järkevää. Rahalahjojen lisäksi pörssiosakkeiden lahjoittaminen koetaan käteväksi, koska osakkeiden arvo on helppo selvittää ja niitä voi antaa kerralla pienenkin...

Jäsenille. Liity tai kirjaudu lukeaksesi
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki