Veronmaksajat.fi uudistui – anna palautetta »

Kuolinpesän verotus 9.8.2018

Miten kuolinpesä vähentää metsätalouden tappioita?

Meillä on jakamaton kuolinpesä, jonka metsätaloudesta on muodostunut parilta viime vuodelta pääomatulolajin tappiota. Nyt olemme myymässä yhtä metsäpalstaa. Voiko vanhoja tappioita vähentää metsätilan myynnistä?

Verojuristi Merja-Liisa Huolman-Lakari vastaa:

Kyllä voi, jos myynnistä syntyy veronalaista luovutusvoittoa. Pääomatulolajin tappio vähennetään seuraavan 10 verovuoden aikana pääomatuloista sitä mukaa kuin pääomatuloa syntyy. Pääomatuloa on esimerkiksi omaisuuden myynnistä, kuten metsätilan myynnistä, saatu voitto.

Jotta tappiot voi vähentää, tulee verovelvollisen pysyä samana eli kuolinpesää ei voi jakaa ennen metsätilan myyntiä. Koska pääomatulolajin tappio on vahvistettu jakamattomalle kuolinpesälle, metsätilan myynnistä aiheutuvan luovutusvoitonkin pitää tulla jakamattomalle kuolinpesälle.

Tappioiden vähentämistä ei tarvitse erikseen vaatia, vaan vahvistetut tappiot vähennetään pääomatuloista viran puolesta.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa
Veronmaksajain Keskusliitto
Kalevankatu 4, 00100 Helsinki