Kuolinpesän verotus 24.5.2018

Perusparannusremontti kuolinpesän omistamassa asunnossa – saavatko osakkaat kotitalousvähennyksen?

Saavatko kuolinpesän osakkaat kotitalousvähennyksen kuolinpesän asunnossa teetetystä perusparannustyöstä? Työ on maksettu kuolinpesän varoista ennakkoperintärekisteriin merkitylle yritykselle.

Verojuristi Jonna Ijäs vastaa:

Ette saa vähennystä kuolinpesän asunnossa teetetystä perusparannustyöstä. Kuolinpesän asunnossa teetetystä perusparannustyöstä aiheutuneista kustannuksista saa vaatia vähennystä kuolinpesän osakas, joka asuu vakituisesti tai käyttää kuolinpesän asuntoa vapaa-ajan asuntonaan ja on maksanut perusparannuskustannukset omista varoistaan.

Kuolinpesästä kannattaa siten esimerkiksi ennen perusparannusremontin teettämistä jakaa osa rahavaroista osakkaille, jonka jälkeen kotitalousvähennyksen edellytykset täyttävät osakkaat voivat itse maksaa remontin kustannuksia kuolinpesästä jaetuilla varoilla ja vaatia kotitalousvähennystä henkilökohtaisessa verotuksessaan.

Tällä sivustolla oleva informaatio on luonteeltaan yleistä tiedotusta, eikä sitä ole tarkoitettu yksilölliseksi veroneuvonnaksi tai konkreettisten päätösten perusteeksi. Sisältö pyritään pitämään ajan tasalla, mutta tekstien oikeellisuutta, kattavuutta tai ajantasaisuutta ei voida taata.

Tulosta sivu

Sinua saattaisi kiinnostaa

Veronmaksajat Puolenpitoa

Liity Veronmaksajien jäseneksi. Vain 33 € vuodessa + 8 € liittymismaksu!